Паразити и вируси

Това са организми, живеещи за сметка на своя хазяин (приемник). Паразитът живее вътре в организма ни свой паралелен живот, използвайки нашата енергия, нашите клетки, храната – която ние използваме, поглъща витамините и добавките, които ние приемаме за подобряване на своето здраве. При много хора, които водят здравословен начин на живот и се хранят правилно не се налюдава подобряване на здравословното състояние именно поради наличие в организма им на паразити. Оздравяването на организма с помощта на хранене, упражнения, закалителни процедури, без предварително да се избавим от паразитите, дава изключително незадоволителен резултат.

Съгласно данни от световната медицинска литература в последните 10-15 години хелминтите, освен в храносмилателния  тракт, все по-често се локализират в други органи: бели дробове, черен дроб, бъбреци, сърце, мускули и стави, мозък, кръв, кожа, даже и в очите. Наред с това паразитите се оказват изключително приспособими – те успяват да замаскират своето присъствие чрез симптомите на най-често срещаните проблеми. За жалост, някои съвременни лекари продължават да лекуват тези симптоми с традиционни методи и лекарства, увеличавайки дозата и разширявайки спектъра на предписваните препарати, причинявайки още по-големи вреди.

Ето защо специалистите препоръчват очистване от паразити на всички, които страдат от „популярните” заболявания и на които традиционните лекарства не помагат. Наистина болестите, причинявани от паразити се маскират като невинни заболявания от гледна точка на официалната медицина – поражения на лигавиците, заболявания на кожата (акне, пигментни нарушения, брадавици, пукнатини по петите, гъбични увреждания между пръстите на краката), поражения на жлезите на устната кухина, ангини, заоблявания на вътрешните органи. Популярните бронхити, пневмонии, ОРЗ най-често са следствие на заселване на ларви на аскариди и глисти в алвеолите на белите дробове. Атеросклерозата например е болест, в резултат на заселване на трихомонади в стените на кръвоносните съдове.

Когато паразитите започват интензивно да се размножават, то първото което изяждат от организма, това е силиция. А калцият – строителят на костите, не се усвоява при дефицит на силиций. Именно затова остеохондроза, радикулит, полиартрит също имат паразитарна основна.

През 1992-93г. в Московския Научно – изследователски институт по вирусология са осъществени уникални научни изследвания, свързани с болестта СПИН. Резултатите потвърждават изследванията на микробиолога Т.Свищов – за развитието на СПИН главна роля играе трихомоназната инфекция.

Д-р Хулда Кларк е може би най-популярният изследовател в областта на паразитите и причиняваните от тях болести и проблеми. Тя счита, че всички ракови заболявания и СПИН имат паразитарна природа и ако пациентите се избавят от тези паразити, то могат да елиминират и болестите. Болшинството специалисти обаче са доста внимателни в своите изказвания и признават само „възможна” връзка между паразитите и заболяванията, които и тук разглеждаме.

Въпреки това, по данни на СЗО от 50 милиона човека, умиращи ежегодно в света, при повече от 17 милиона причина за смъртта представляват заболявания с инфекциозна или паразитарна основа.

Все по-разпространените – множествена склероза, артрит, псориазис, хипертония, язвена болест, рак, инфаркт, диабет, инсулт, импотентност, миома, ерозия, безплодие, хроничен простатит, васкулит и епидидемит се свързват с различни паразити, вируси, бактерии – хламидии, микоплазми, уреаплазми, гарднерели, генитален херпес и др.

Медицината успява да се пребори с бързите инфекции, болестите, които възникват скоро след заразяването и на които организмът на болния активно реагира с висока температура, болки, повръщане, кихане и т. н. В тези случаи болният взема лекарствени препарати, които стимулират защитните сили на организма, и той оздравява.

Медицината обаче е безсилна в борбата с бавните инфекции, защото както тя, така и самият болен, изпускат момента на заразяването с носителите на инфекцията и не забелязват началните етапи на болестта. А когато болестта заявява за себе си чрез многобройни симптоми, тя става практически неизлечима или хронична.

Медицината почти не се интересува от вирусите, които постоянно търсят убежище в клетките, в това число и в едноклетъчните паразити, но именно тези прости организми (трихомонадите, хламидиите, ламблиите, гъбичките, аскаридите, глистите на главния мозък, половата система, остриците, глистите на стомашно-чревния тракт, мускулните трихини) причиняват бавни инфекции.

В днешно време ние се намираме в обстановка на пълна неосведоменост по въпросите за опасността от хелминтози, като в същото време паразитните болести заемат четвърто място по брой на болните. На първо място са сърдечно-съдовите заболявания, на второ място е ракът, на трето място – инсултът.

Ако се разгледа причинно-следствената връзка за възникването на болестите от първото, второто и третото място, то почти всички те се развиват в резултат на обитаването на паразити в човешкото тяло. В наши дни, когато се увеличава разнообразието от поразяващите ни паразити и когато за съжаление конвенционалната медицина не винаги може да помогне, изключително важно е да се погрижим сами за себе си. Нека навреме разпознаем и се погрижим за възможните проблеми, причинени от паразити в нашия организъм.