Принцип на работа

Според д-р Хулда Кларк всички заболявания при човека, вкючително и раковите, се причиняват от инфекция. В своите изследвания и в лекарската си практика със запера, тя постига забележителни резултати в пълното излекуване на всякакви заболявания – от банални настинки, до алергии, бронхит, артрит, рак и СПИН. С това тя доказва високата ефективност на запера при разнообразни болестни състояния.

Диапазонът на честотите, излъчвани от човек, се колебаят от 1520 до 9460 кХц. Патогенните микроорганизми имат честотен диапазон от 77 до 900 кХц. Именно затова използването на зепинга е напълно безопасно, тъй като при него се използват честоти значително по-ниски от собствените честоти на човешкото тяло.

За да бъдат унищожени патогенните организми е необходима една процедура включваща три работни цикъла, всеки по седем минути, с двадесет минутна пауза. Заперът работи по схемата: 7мин. включен – 20 мин. изключен – 7 мин. включен – 20 мин. изключен – 7 мин. включен. Паузите са необходими за пълното изменение на състоянието на патогените в целия организъм, което спомага за пълноценното им унищожаване.

 

Първия цикъл унищожава всички паразити и повечето микроорганизми. Тъй като многоклетъчните паразити също са заразени с бактерии и вируси, при унищожаването им тези микроорганизми се освобождават и затова е необходим:

Втори цикъл унищожава и останалите бактерии и гъбички и се освобождават вирусите, с които са били заразени.

Третия цикъл унищожава и последните вируси. Уредът генерира ток с различни честоти, тъй като всеки микроорганизъм е чувствителен към определена честота. Това дава възможност за максимална точност при избора за постигане на най-добър ефект при лечение на конкретното заболяване.

Приложените електромагнитни трептения не навлизат дълбоко в тъканите и органите. Не навлизат например в очната ябълка, тестисите и чревното съдържание. Не достигат и жлъчните камъни, както и живите клетки, където се намира скритата форма на херпесният вирус или се е разпростряла гъбичката Candida. Но провеждайки процедури три пъти дневно в продължение на една седмица или по-дълго, можете да намалите популациите на тези микроорганизми до нула.

Във вътрешността на жлъчните камъни може да има паразити, които не са подложени под въздействието на уреда. Елиминирайте този източник на реинфекция чрез чернодробно прочистване. Електрическите трептения по време на процедура не навлизат навътре в чревното съдържимо и бактерии като Shigella, Escherichia coli и някои паразити преживяват процедурата. Въпреки това, понякога се постига почти пълна стерилност на чревното съдържимо. В резултат на това чревната перисталтика намалява забележимо.

След унищожаването на голямо количество паразити, бактерии и вируси, може да се почувствате уморени. Поради това се прилагат вътрешно различни билки и био активни добавки осигуряващи вътрешна чистота и възпрепятстващи развитието на всички паразитиращи форми на живот.