Симптоми

 

 Най-разпространените симптоми на присъствие на паразити в организма на човека са следните:

• Стомашно – чревен синдром – наличието на паразити предизвиква възпаление на чревната стена, което води до намаляване усвояването на основни хранителни вещества.

• Запек – породен от механично блокиране на общите жлъчни и чревни пътища, причинени от паразити.

• Диария – предизвикана от произвеждани от паразити вещества, водещи до загуба на натрий и хлориди, което често води до воднисти изпражнения.

• Подуване на коремните органи и газове – причинени от възпаление, в резултат от наличието на паразити в организма. Анемия – настъпва, когато паразити, прилепени към чревната лигавица, смучат хранителни вещества.

• Алергиите също може да са резултат от наличие на паразити в организма. Продуктите на тяхната жизнена дейност постъпват в червата и се всмукват в кръвта. Това активира имунната реакция на организма, проявена в производство на завишени дози на  специфични защитни клетки, предизвикващи алергична реакция.

• Болки в стави и мускули – възникват при травмиране и възпаления на тъканите в случаите, когато паразитите се заселят в най – удобните за тях места, например ставната течност и мускулите.

• Проблемна кожа – Чревните паразити могат да предизвикват копривна треска, обриви, екзема и други кожни реакции от алергичен характер. Язвите по кожата, подутините и възпаленията, папиломите и дерматитите могат да бъдат резултат от присъствието на микроорганизми в човешкото тяло.

• Отслабен имунитет – паразитите отслабват имунната система като намаляват отделянето на имуноглобулин в организма, а присъствието им постоянно стимулира реакцията на имунната система. След време отслабването на защитните сили на организма може да доведе до проникване на бактериални и вирусни инфекции в човешкото тяло.

• Нервност и безпокойство – често представляват симптоми на глистна инвазия. Възникват в резултат на дразнене на ЦНС от отпадните продукти от обменните процеси в организма.

• Хронична умора, съпътствана с характерната слабост, бърза уморяемост, грипоподобни симтпоми, апатия, понижена концентрация и памет – подобни симтпоми са свързани с недостик на хранителни вещества в организма, заради лошото усвояване на белтъчини, въглеводороди, мазнини и особенно витамините А и В12. наличните в организма паразити причиняват анемия, и интоксикация.

• Нарушен сън, скърцане със зъби по време на сън представляват реакция на нервната система на чужди за организма дразнители. Честото събуждане през нощта, особенно между 1 и 5 часа, също може да е в резултат на опитите на организма да се избави от токсичните вещества, отделяните от паразитите в черния дроб. От биоритмична гледна точка тези часове на нощта се управляват от черния дроб. Нарушенията на съня могат да бъдат провокирани и от излизането на някои паразити през нощта, което води до неприятни усещания и сърбеж в областта на ануса. Една от основните причини за появата на хемороиди е развитието на нематоди под лигавицата на правото черво.

• Сред признаците за наличието на паразити в организма също може да се добавят: увеличение на теглото, прекомерен глад, загуба на тегло, лош дъх, пъпки, мигрена.

•Рак и СПИН – през 1990-95г. в Русия са били проведени научни експерименти на клетъчно, молекулярно и генетично ниво за откриване същността на раковите клетки в човешкия организъм. Тези изследвания са били извършени в СанктПетербургския Научно-изследователски институт по акушерство и гинекология, Научно изследователския онкологичен институт “Н. Петров”, Научно-изследователския институт по епидемиология и микробиология “Пастьор”, Централния Научно-изследователски рентгено-радиологичен институт и в Московския Научно-изследователски институт по вирусология “Д. Иваневски“. Резултатите от експериментите показали, че раковата клетка представлява трихомонада, която се намира в онзи етап от съществуването си, в който е вече изгубила камшичето си (флагелум).

Ракът или по-точно, крайната му фаза, при която човек буквално се оказва между живота и смъртта представлява трихомоноза.

Американски учени са открили, че при развитието си в човешкия организъм трематодите от вида Fascio-lopsis busri отделят естествени отпадъци от своята дейност. Един от тези отпадъци предизвиква стремителното деление на раковите клетки. Изследванията на учените са доказали, че в организма на повечето болни от рак има наличие на трематоди. След унищожаването на паразита и отстраняването на токсините от организма на болните, “неизлечимите” болести също изчезнали. С разпространението на промишлената обработка на продуктите, напитките, козметиката и лекарствата, хората са нанесли значителна вреда на имунната си система, което улеснява проникването на паразити. Когато в тялото на човека се появят много паразити, те започват борба за оцеляване, агресивността им се повишава. В клетките на трематодите се произвежда вещество – ортофосфотирозин, което стимулира тяхната шизогония и по този начин червеите започват бързо да растат. Ортофосфотирозинът, отделян от паразита, предизвиква безконтролен ръст и на клетките на организма, в които са се заселили паразитите. Точно това представлява ракът. Трихомонадите играят главна роля и в развитието на болестта СПИН , като именно те, а не лимфоидните клетки на човека, както твърди официалната медицина, представляват основна причина за появата на вируса на имунодефицита при човека.

Ракът е паразитно заболяване, а СПИН-ът е свръхпаразитна болест, тъй като той се причинява от два паразита: трихомонада – човешкия паразит и паразита на трихомонадата. Съществена, но нe първична роля, играят такива фактори като лошата екология, вредните навици, повишената радиация, злоупотребата с антибиотици, хормоналните препарати, безразборният секс. Съществена роля за повишаването на злокачествеността на рака и СПИН – а играе многобройната и разнообразната съпътстваща микрофлора

Нормално е отделно да изведем признаците на присъствие на паразити в организма характерни за мъжа и за жената.

При жените – при паразитни поражения се наблюдават бяло течение, болезнена менструация, нарушения в менструалния цикъл, а също така и риск от последователно развитие на фиброми, миоми, фиброзно – кистозни мастопатии.

При мъжете – основно това са простатити, импотентност, аденом, пясък в бъбреците и пикочния мехур

Като цяло е важно да се разбере следното: ако сте се разболели – очистете организма си от паразити. След това се опитайте да промените начина си на живот, иначе рискувате да се разболеете отново. Паразитите са способни да живеят в организма на човека с години, дори десетилетия, като се приспособяват и към най-неблагоприятните условия. Те се активизират тогава, когато намалее имунитетът на техния стопанин, т.е. след прекарване на тежко заболяване, при стрес, вследствие на въздействието на неблагоприятни екологични фактори, вредни излъчвания,лекарствени препарати и др.