Квантова терапия

 

Понятието квантова терапия влезе в употреба през 70–80-е години на миналия век. Основен принос в развитието на тази област имат хора с техническо образование, а именно физици, които решиха да изследват идеята за въздействието на организма на човека с квантова енергия.

Известно е, че организма има собствено електромагнитно поле. Всички наши биохимични реакции имат електрохимичен характер, структурирани са и са организирани така че организмът да може да фунционира като цялостна система.

Квант енергия – това е малка величина, която за разлика от потока гама лъчение например, не може реално да повлияе на човека физически, т.е. с помощта на квантовата медицина е невъзможно да се навреди и това позволява широкото й използване.

Когато здравето ни не е в добро състояние, тялото ни обикновено автоматично алармира, под формата на лесно умора, болкa, главоболие, безсъние, липса на апетит, депресия, тревожност, стрес, страх, лош характер, сърцебиене, виене на свят и така нататък. Хората, които имат тези симптоми са със застрашено здравословно състояние. Световната Здравна Организация оценява, че голям % от възрастните в света принадлежат към тази група.

Ето защо все по-често се говори за това, че бъдещето е изцяло на профилактичната работа за поддържане и възстановяване на здравето.