Внимание алергия!

Зимата си отива и отстъпва място на пролетното настроение! Първите кокичета ни зарадваха с белите си камбанки, предвещавайки наближаващите слънчеви дни. За много от нас оба­че  този сезон, освен слънце, цветя и птички, носи кашлица и течащ нос — симптомите на поленовата алергия, извест­на най-вече като сенната хрема.

Поленовата алергия е сериозно заболяване, не толкова поради симптомите, които се появяват по време на цъфтежа на растенията и разпрос­транението на полена, а поради факта, че ако не се диагностицира, не се лекува и не се взе­мат съответните про­филактични мерки, тя може да доведе до теж­ки усложнения. В алергологията съществува понятието „единен ди­хателен път“ – т.е. то­ва, което става в носна­та лигавица и в гърлото по време на поленовата алергия продължава на­долу през трахеята, до белите дробове и така на пръв поглед невинната сенна хрема може да се превърне в сериозно заболяване и да доведе до развитието на поленова бронхиална астма“.

Кой страда и защо

Пролетните алергии са типични за хора с намален имунитет. В последно време масово се увеличава броя на децата и тинейджърите. Според статистиката в големите градове, където въздухът е силно замърсен тези алергии са по-често срещани.

Съществуват различни пролетни алергии, които започват още от месец март.

През ранната пролет най-често срещаните алергии са към акари в домашния прах. Алергията към акарите се отключва през март и април.

Следващия вид алергии се проявяват по-късно. Те са предизвикани от цветния прашец на различните растения. Най-често алергии се получават от онези растения, които се опрашват чрез въздуха. Малките поленови зрънца могат да попаднат в дихателните пътища и носа, полепват върху кожата и започват дразненията.

Най-силно изразените симптоми на пролетните алергии се проявяват през месец май. Характерните дразнения се проявяват чрез зачервяване, подуване на очите, сърбеж. Засягат и кожата, появяват се обриви по откритите места на тялото – лицето, ръцете и краката. Възможна е хрема с обилна секреция, кихане и кашлица.

Понякога са засегнати и долните дихателни пътища, в най-тежките случаи може да се стигне до асматичен пристъп.

Рискът от развитие на определена алергия е генетично обусловен – ако родителите ви имат чувствителност към определено вещество, вероятността  да се появи и при вас е до 80 процента. Повечето се появяват още през детството, но при някои хора се развиват по-късно – след излагане на фактори на околната среда, които отключват алергичната реакция.

 Алергиите представляват патологична реакция на организма към определени вещества от заобикалящата среда – цветен прашец, спори, акари, кучета,  котки, птици, гризачи  и много други.

При наличие на алергична реакция организмът приема съответните алергени като заплаха и в резултат на това се наблюдава  бурна реакция срещу тях.

Има ли „професионални“ алергии?

Те са много често срещани, осо­бено в строителството – алер­гия към хрома и кобалта в цимента, към прах, разтворители, стъклена вата и др., при лекарите и медицинските сестри – към антисептичните медикаменти и латескс, при хлебарите и във фризьорството. Ако принадлежите към някоя от тези професии, най-доброто, което можете да направите за себе си е профилактиката.

В търсене на лек

Сезонът на пролетните полени започва много по-рано, отколкото си мислят повечето хора. Полените започват да изпълват въздуха още когато времето се затопли дотолкова, че дърветата едва започват да напъпват. Много е трудно избягването им, но все пак има някои възможности.

Има много лекарства и алтернативни методи, които могат да помогнат за облекчаване досад­ните симптоми. Тук влизат всички видове симп­томатични лекарства – таблетки, капки, спрейове, които можете да си купите от аптеката. Важно е да се знае, че тези лекарства, както личи от име­то им, само облекчават симптомите на алергия­та, а не я лекуват.

За да контролирате симптомите на алергия, започнете лечението от рано

Това значи, че, ако страдате от алергии, времето, когато трябва да започнете да ги контролирате, понякога е още средата на февруари, а не края на март. 
Ако всяка година посрещате пролетта със запушен нос и сълзящи очи, значи е време да погледнете по нов начин на своето здраве.

Може да сте се борили с тези прояви на алергията с години, но това, също така означава, че можете да научите и нов начин как да се справяте с тях. 

 Не винаги грижата за здравето идва от очаквани места. Ако вече сте пробвали безрезултатно много други методи за лечение, препоръчваме Ви да се възползвате от ефекта на техниката Боуен. Ако провеждате медикаментозно лечение в момента, това не пречи за успоредното лечение с Боуен терапия, но в много случаи техниката ще отстрани причината за проблема и може да се наложи корекция на предписаното от Вашия лекар. 

 Боуен терапията е лек и приятен път към самовъзстановяване на тялото по естествен начин. Дава отлични резултати при пролетните алергии и позволява тези, а и други здравословни проблем да се повлияят и дори излекуват. Техниката Боуен е холистична мануална терапия, която въздейства на всички функции в тялото едновременно.

 Обикновено са необходими от 5 до 10 седмици терапия преди започването на пролетните цъфтежи. Резултатите могат да бъдат забележителни, тъй като тялото продължава да се самолекува през следващите дни.

 Подарете си един час, един път седмично внимание и тялото ще Ви се отплати многократно!

Очакваме ви! Запише си часове от сега, за целия курс на терапията Боуен срещу сенна хрема.

Първата процедура е безплатна!

Боуен терапията може да помогне и във вашият конкретен случай, защото Боуен техниката реактивира процеса на възстановяване на цялото тяло, настройва го да се самовъзстанови. Свържете се с нас или използвайте Формата за запитвания от страницата ни с контакти.

Comments are closed.